MCQs on Coelenterata for NEET 2020

NEET Biology is the scoring paper in the medical entrance examination. Here, you will discover the NEET Biology MCQ Questions for all Concepts as per the latest syllabus. Practice more on a regular basis with these NEET Biology objective questions on air pollution and improve your subject knowledge & problem-solving skills along with time management. NEET Biology Coelenterata Multiple Choice Questions make you feel confident in answering the question in the exam & increases your scores to high.

MCQs on Coelenterata

1. Which coelenterate is not polymorphic
(a) Vellela
(b) Physalia
(c) Porpita
(d) Adamsia

Answer

Answer: (d)


2. This group is commonly known as ‘sea stick’
(a) Porifera
(b) Coelenterata
(c) Arthropoda
(d) Echinodermata

Answer

Answer: (b)


3. This does not belong to Phylum Coelenterata
(a) Sea cucumber
(b) Sea feather
(c) Sea pen
(d) Sea fan

Answer

Answer: (a)


4. A coelenterate that is commonly referred to as ‘fresh water polyp’ is
(a) Obelia
(b) Physalia
(c) Hydra
(d) Aurelia

Answer

Answer: (c)


5. This is a special character of coelenterata occurring only in them
(a) Flame cells
(b) Hermaphroditism
(c) Nematocysts
(d) Polymorphism

Answer

Answer: (c)


6. The characteristic larva in coelenterates is
(a) Oncosphere
(b) Rhabditiform
(c) Planula
(d) Cysticercus

Answer

Answer: (c)


7. Oxygen in coelenterates is supplied to different tissues by
(a) Plasma
(b) Diffuses through integuments
(c) Blood pigment
(d) Tracheal tubes

Answer

Answer: (b)


8. The class of coelenterata in which the medusa and polyp both are found in one animal is
(a) Anthozoa
(b) Hydrozoa
(c) Scyphozoa
(d) None of the above

Answer

Answer: (b)


9. This phylum shows the presence of nerve cells and absence of nerves
(a) Coelenterata
(b) Porifera
(c) Nemathelminthes
(d) Platyhelminthes

Answer

Answer: (a)


10. This is a characteristic feature of coelenterata
(a) Polyp
(b) Gastrovascular cavity
(c) All are marine
(d) Presence of tentacles around mouth

Answer

Answer: (b)


Leave a Comment