Degrees of Adjectives MCQ Questions with Answers Class 6 English

Fill in the blanks with correct form of adjectives given below:

Question 1.
Sonali‚Äôs marks are the …………. in the class. (high)
(a) high
b) higher
(c) highest
(d) none of these

Answer

Answer: (c) highest


Question 2.
Brahmaputra is the …………. river in India. (large)
(a) largest
(b) large
(c) larger
(d) more large

Answer

Answer: (a) largest


Question 3.
Sonakshi is a ……… girl. (lazy)
(a) lazier
(b) lazy
(c) laziest
(d) very lazy

Answer

Answer: (b) lazy


Question 4.
This is the ………….. of all the sums? (difficult)
(a) difficult
(b) very difficult
(c) more difficult
(d) most difficult

Answer

Answer: (d) most difficult


Question 5.
Which is the ………… living animal? (old)
(a) older
(b) old
(c) oldest
(d) none of these

Answer

Answer: (c) oldest


Question 6.
Rachna is a ……….. girl. (pretty)
(a) pretty
(b) prettier
(c) more pretty
(d) prettiest

Answer

Answer: (a) pretty


Question 7.
Bombay is ……….. than Delhi. (big)
(a) big
(b) very big
(c) more big
(d) bigger

Answer

Answer: (d) bigger


Question 8.
Gold is ………….. metal. (costly)
(a) more costly
(b) costlier
(c) costly
(d) costliest

Answer

Answer: (c) costly


Question 9.
Mount Everest is the …………. peak in the world. (high)
(a) highest
(b) higher
(c) high
(d) very high

Answer

Answer: (a) highest


Question 10.
Jaipur is ………… than Manali. (hot)
(a) hot
(b) more hot
(c) hottest
(d) hotter

Answer

Answer: (d) hotter


Leave a Comment