Going Places Class 12 MCQ Questions with Answers English Chapter 8

   

MCQ Questions for Class 12 English Flamingo Chapter 8 Going Places with Answers

Question 1.
Danny had a freckled nose and the colour of his eyes was
(a) grey
(b) green
(c) blue
(d) brown

Answer

Answer: (b) green


Question 2.
Outside the pub, Sophie saw something. It was
(a) her dad’s bicycle
(b) her brother’s car
(c) her mother’s motorcycle
(d) Derek’s tricycle

Answer

Answer: (a) her dad’s bicycle


Question 3.
While Sophie waited for Danny, she realized that
(a) Danny would come
(b) Danny would not come
(c) she was hungry
(d) she was thirsty

Answer

Answer: (b) Danny would not come


Question 4.
According to Sophie, the place she had chosen to meet Danny was
(a) a hidden alley
(b) a perfect place
(c) behind the walls
(d) near the trees

Answer

Answer: (b) a perfect place


Question 5.
Sophie told Jansie that her father if he got to know about her meeting with Danny would
(a) agree to their marriage
(b) murder her
(c) ask her to call him over for dinner
(d) ask to be introduced to him

Answer

Answer: (b) murder her


Question 6.
Geoff had told about Sophie’s meeting with Danny Casey to
(a) the entire neighbourhood
(b) Frank
(c) Jansie
(d) the teachers in school

Answer

Answer: (b) Frank


Question 7.
‘I wish he was an Englishman’. These words were spoken with reference to
(a) Geoff
(b) Derek
(c) Danny Casey
(d) a passenger in the bus

Answer

Answer: (d) a passenger in the bus


Question 8.
The match on Saturday was witnessed by
(a) the whole family
(b) only father and Sophie
(c) Geoff alone
(d) Sophie, father, Derek and Geoff

Answer

Answer: (d) Sophie, father, Derek and Geoff


Question 9.
Danny Casey was a player in the football team of
(a) Ireland
(b) Finland
(c) England
(d) Denmark

Answer

Answer: (a) Ireland


Question 10.
Sophie told Geoff that Danny was unable to sign an autograph for her because
(a) his secretary did not allow it
(b) he didn’t have paper or pen
(c) he said he’d do it later
(d) he was in a hurry to go home

Answer

Answer: (b) he didn’t have paper or pen


Question 11.
When Sophie told her father that Danny had met her and told her that he was going to buy a shop, father
(a) called her a liar
(b) asked her if it was another of her wild stories
(c) disbelieved her outright
(d) asked Geoff to verify facts

Answer

Answer: (b) asked her if it was another of her wild stories


Question 12.
The father talked about a man who knew
(a) Pele
(b) Beckham
(c) Tom Finney
(d) Jeffrey, Archer

Answer

Answer: (c) Tom Finney


Question 13.
After describing Danny’s appearance, Sophie chose not to tell Geoff about
(a) Danny’s qualification
(b) Danny’s address
(c) his teeth
(d) his car

Answer

Answer: (c) his teeth


Question 14.
What did Sophie tell Geoff one day that made him look surprised?
(a) she had seen a ghost
(b) she had met her principal
(c) she had got a job
(d) she had met Danny Casey

Answer

Answer: (d) she had met Danny Casey


Question 15.
Geoff never took Sophie out with him because he thought she was
(a) immature
(b) badly behaved
(c) too young
(d) too restless

Answer

Answer: (c) too young


Question 16.
Sophie felt bad because of her brother
(a) never spoke much
(b) laughed a lot
(c) teased her a lot
(d) never took her out for dinner

Answer

Answer: (a) never spoke much


Question 17.
Geoff had been out of school for a period of
(a) three years
(b) five years
(c) one year
(d) two years

Answer

Answer: (a) three years


Question 18.
What was Sophie’s father keen to buy if Sophie ever came into money?
(a) a luxury car
(b) a decent house
(c) a yacht
(d) a shop

Answer

Answer: (b) a decent house


Question 19.
She wanted to be a designer like
(a) Calvin Klein
(b) Versace
(c) Armani
(d) Mary Quant

Answer

Answer: (d) Mary Quant


Question 20.
Sophie’s best friend was
(a) Derek
(b) Geoff
(c) Jansie
(d) Danny

Answer

Answer: (c) Jansie


Question 21.
Why does Sophie feel jealous of her brother?
(a) because he keeps silent
(b) because he is a mechanic
(c) because he reveals his secret
(d) because of inability to reach unknown areas of his mind

Answer

Answer: (d) because of inability to reach unknown areas of his mind


Question 22.
What does Geoff’s silence symbolise in Sophie’s view?
(a) distant places
(b) his vague personality
(c) his jovial nature
(d) wandering of his mind to distant places

Answer

Answer: (d) wandering of his mind to distant places


Question 23.
What kind of person is Sophie’s father ?
(a) a kind hearted
(b) a loving and caring
(c) a hard core realistic
(d) carefree

Answer

Answer: (c) a hard core realistic


Question 24.
Sophie’s dreams and disappointments are all in her mind?
(a) they all represent her imagination and nothing in reality
(b) they represent her nature
(c) they explain her personality
(d) they tell us her future

Answer

Answer: (a) they all represent her imagination and nothing in reality


Question 25.
Why does Sophie get angry with her brother?
(a) Because he revealed her secret to Jansie’s brother
(b) he doesn’t speak to her
(c) because of his silence
(d) none

Answer

Answer: (a) Because he revealed her secret to Jansie’s brother


Question 26.
Who is Sophie’s younger brother?
(a) Geoffe – a trainee mechanic
(b) Casey
(c) Frank
(d) Derek

Answer

Answer: (d) Derek


Question 27.
Which game are Sophie and her family fans of ?
(a) cricket
(b) Badminton
(c) volleyball
(d) football

Answer

Answer: (d) football


Question 28.
What secret did Sophie share with her brother?
(a) She met Mary Quaint a famous fashion designer
(b) She met Prime Minister
(c) She met Christopher
(d) She met Danny Casy a famous footballer

Answer

Answer: (d) She met Danny Casy a famous footballer


Question 29.
Who is Sophie’s elder brother?
(a) Geoffe – a trainee mechanic
(b) Jansie
(c) Dany Casey
(d) none

Answer

Answer: (a) Geoffe – a trainee mechanic


Question 30.
Why is Jansie not able to support Sophie’s view?
(a) because he is a happy go lucky man
(b) because his imagination is poor
(c) because he is unable to believe
(d) because he is a realistic and believes in practicality

Answer

Answer: (d) because he is a realistic and believes in practicality


Question 31.
What was Sophie’s reply to Jansie?
(a) That she will go door to door to collect money
(b) She will open a boutique
(c) she will open an office
(d) she will become an actress or a manager to realize her dream.

Answer

Answer: (d) she will become an actress or a manager to realize her dream.


Question 32.
What does Jansie tell Sophie?
(a) talk unrealistic
(b) be wise
(c) be practical
(d) be sensible and not to dream big

Answer

Answer: (d) be sensible and not to dream big


Question 33.
Explain – Words had to be prized out of him like stones out of a ground.
(a) ii was difficult to speak to him
(b) it was difficult to locate him in a shop
(c) it was difficult to locate him in factory
(d) it was difficult to get information out of him

Answer

Answer: (d) it was difficult to get information out of him


Question 34.
What story she make up in front of her brother?
(a) She will become an actress
(b) she will become a manager
(c) she will be a famous beautician
(d) Casey will come to meet her.

Answer

Answer: (d) Casey will come to meet her.


Question 35.
What does Sophie dream about?
(a) Becoming an actor
(b) becoming a manager
(c) a sophisticated person
(d) becoming rich and sophisticated

Answer

Answer: (d) becoming rich and sophisticated


Question 36.
What kind of girl is Sophie ?
(a) a happy go lucky kind
(b) a realistic
(c) Day dreamer
(d) a naughty child

Answer

Answer: (c) Day dreamer


Question 37.
what is the meaning of the words :“nosey”, “gawky”?
(a) “nosey”, meaning inquisitive and “gawky”, meaning awkward, ungainly.
(b) noisy and beautiful
(c) noisy and useful
(d) noisy and gainful

Answer

Answer: (a) “nosey”, meaning inquisitive and “gawky”, meaning awkward, ungainly.


Question 38.
What are the literary devices used in the lesson?
(a) metaphorical expressions and slangs
(b) similes
(c) irony
(d) none

Answer

Answer: (a) metaphorical expressions and slangs

Question 39.
What is the sub theme of the story?
(a) Relationships- family and friends
(b) friends
(c) family members
(d) adolescents

Answer

Answer: (a) Relationships- family and friends


Question 40.
Who is A. R. Barton?
(a) A modern writer
(b) author of Going Places
(c) lives in Zurich and writes in English
(d) All these

Answer

Answer: (d) All these


Question 41.
Why is Sophie attracted to Danny and does she meet him in reality?
(a) Because he is a heroic footballer and she meets him in imagination only
(b) because he earns well
(c) because he plays football
(d) because he is smart

Answer

Answer: (a) Because he is a heroic footballer and she meets him in imagination only


Question 42.
Which country did Danny play for?
(a) Netherland
(b) Newzealand
(c) Switzerland
(d) Ireland

Answer

Answer: (d) Ireland


Question 43.
Why did Sophie like her brother Geoff more than anyone else?
(a) he keeps silent
(b) because he keeps her secret
(c) because she can confide in him
(d) all these

Answer

Answer: (d) all these


Question 44.
What are the advantages and disadvantages of fantasizing?
(a) helps in dreaming big
(b) helps in achieving big
(c) develops creative imagination and disadvantage is that it makes people self obsessed.
(d) none of these

Answer

Answer: (c) develops creative imagination and disadvantage is that it makes people self obsessed.


Question 45.
Where does Sophie visit to meet Casey in her imagination?
(a) a football ground
(b) in the match
(c) in a hotel
(d) a secret place near canal

Answer

Answer: (d) a secret place near canal


Leave a Comment