Categories: MCQ Questions

The Last Leaf Class 9 MCQ Questions with Answers PDF Download | 9th English Moments Chapter 7

We have compiled NCERT MCQ Questions for Class 9 English Moments Chapter 7 The Last Leaf with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 9 English with Answers were prepared according to the latest question paper pattern. Practicing these The Last Leaf Class 9 English MCQs Questions with Answers really effective to improve your basics and learn all the key concepts.

MCQ Questions for Class 9 English Moments Chapter 7 The Last Leaf with Answers

Question 1.
Of the following who met to death?
(a) Sue
(b) Johnsy
(c) Behrman
(d) none of the above

Answer

Answer: (c) Behrman


Question 2.
What can make a man recover soon?
(a) the will to die
(b) will live
(c) eating healthy food
(d) all of the above

Answer

Answer: (b) will live


Question 3.
What will happen when the last leaf will fall?
(a) Johnsy will recover
(b) Johnsy will die
(c) nothing extraordinary won’t happen
(d) not clear in the topic

Answer

Answer: (b) Johnsy will die


Question 4.
Who was Behrman?
(a) a painter
(b) a musician
(c) a doctor
(d) a teacher

Answer

Answer: (a) a painter


Question 5.
What was she doing in Johnsy’sroom??
(a) reading a book
(b) stitching a shirt
(c singing a song
(d) making a painting

Answer

Answer: (d) making a painting


Question 6.
What was Johnsy country?
(a) leaves on the ivy creeper
(b) bunches of fruit on the ivy creeper
(c) both (a) and (b)
(d) none of the above

Answer

Answer: (a) leaves on the ivy creeper


Question 7.
According to the doctor, about what had Johnsy made up her mind?
(a) she will recover soon
(b) she will recover late
(c) she is not going to get well
(d) all of the above

Answer

Answer: (c) she is not going to get well


Question 8.
Who fell seriously ill?
(a) Sue
(b) Johnsy
(c) both (a) and (b)
(d) none of the above

Answer

Answer: (b) Johnsy


Question 9.
Why did doctors say that Johnsy could not be cured with medicines?
(a) because treatment was not available
(b) because no competent doctor was available
(c) because she lost her will to get well
(d) All

Answer

Answer: (c) because she lost her will to get well


Question 10.
What did Behrman’s masterpiece do?
(a) made everyone happy
(b) saved Johnsy’s life by rekindling the positive belief in her
(c) Behrman was rewarded
(d) All

Answer

Answer: (b) saved Johnsy’s life by rekindling the positive belief in her


Question 11.
What happened to Johnsy when she saw Behrman’s masterpiece painting?
(a) she became confident that she could be cured
(b) felt delighted
(c) jumped out of bed
(d) none

Answer

Answer: (a) she became confident that she could be cured


Question 12.
Why was the ivy leaf painting a masterpiece?
(a) because it was difficult to make out whether it was a real leaf or a painting
(b) because it was very beautiful
(c) because it’s colours were very bright
(d) none

Answer

Answer: (a) because it was difficult to make out whether it was a real leaf or a painting


Question 13.
What did Sue speak when he looked at the last ivy leaf painting?
(a) a great painting
(b) nice work
(c) a masterpiece
(d) None

Answer

Answer: (c) a masterpiece


Question 14.
What kind of teenagers never lose hope?
(a) who stay positive and face life’s difficulties with a positive mind
(b) who are glamorous
(c) who never fall sick
(d) who have everything

Answer

Answer: (a) who stay positive and face life’s difficulties with a positive mind


Question 15.
Who was Johnsy?
(a) A young artist
(b) a girl
(c) a sick girl
(d) none

Answer

Answer: (a) A young artist


Question 16.
Who was Behrman?
(a) A 60 years old painter
(b) a 50 years old man
(c) a 40 years old man
(d) a young boy

Answer

Answer: (a) A 60 years old painter


Question 17.
What kind of feeling did Johnsy have?
(a) a common teenager’s feeling of depression
(b) sadness
(c) joyous
(d) low sounding

Answer

Answer: (a) a common teenager’s feeling of depression


Question 18.
What was Johnsy suffering from?
(a) headache
(b) pneumonia
(c) fever
(d) Malaria

Answer

Answer: (b) pneumonia


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 9 English Moments Chapter 7 The Last Leaf with Answers Pdf free download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to CBSE Class 9 English The Last Leaf MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Kishen

Recent Posts

Corporate Law Course Details | Duration, Eligibility, Admissions, Fee, Career Prospects

Corporate Law Courses: If you are looking to pursue a Law specialisation course that expands…

5 days ago

Essay on A Visit To A Railway Station | A Visit To A Railway Station Essay for Students and Children in English

Essay on A Visit To A Railway Station: Recently I went to the railway station…

5 days ago

NCERT Solutions for Class 11 English Hornbill Chapter 3 Discovering Tut: The Saga Continues

Class 11 English Chapter 3 NCERT Solutions Discovering Tut: The Saga Continues Free PDF Download…

5 days ago

NCERT Solutions for Class 5 Hindi Chapter 2 फसलें का त्योहार

NCERT Solutions for Class 5 Hindi Chapter 2 फसलें का त्योहार is part of NCERT…

5 days ago

Difference between Economics, Economy, Economic and Economical & Their Comparison

Difference Between Economics, Economy, Economic and Economical: In some way or the other the terms…

5 days ago

Mizoram Board Textbooks for Classes 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 | Download MBSE Books PDF

Mizoram Board Textbooks: Candidates can get complete information regarding Mizoram Board Textbooks for Classes 1…

5 days ago