Categories: MCQ Questions

The Fun They Had Class 9 MCQ Questions with Answers | 9th English Chapter 1 MCQs

We have compiled NCERT MCQ Questions for Class 9 English Beehive Chapter 1 The Fun They Had with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 9 English with Answers were prepared according to the latest question paper pattern. Practicing these The Fun They Had Class 9 English MCQs Questions with Answers really effective to improve your basics and learn all the key concepts.

MCQ Questions for Class 9 English Beehive Chapter 1 The Fun They Had with Answers

Question 1.
“……..If you don’t like it, you don’t have to read the book”- Who said this?
(a) Tommy
(b) Margie
(c) County Inspector
(d) Mrs. Jones

Answer

Answer: (a) Tommy


Question 2.
Who didn’t want a strange man as a teacher?
(a) Tommy
(b) Blair
(c) Mrs. Jones
(d) Margie

Answer

Answer: (d) Margie


Question 3.
Century means
(a) 10 years
(b) 1000 years
(c) 100 years
(d) 110 years

Answer

Answer: (c) 100 years


Question 4.
Margie and Tommy took their lessons via
(a) Real book
(b) Mechanical teacher
(c) Attending schoolrooms
(d) None of the above

Answer

Answer: (b) Mechanical teacher


Question 5.
Tommy’s mechanical teacher was away for
(a) Nearly 2 months
(b) Nearly 1 month
(c) Nearly 3 months
(d) Nearly 2.5 months

Answer

Answer: (b) Nearly 1 month


Question 6.
After fixing the mechanical teacher, ________ smiled
(a) Margie
(b) Tommy
(c) Mrs. Jones
(d) County Inspector

Answer

Answer: (d) County Inspector


Question 7.
How long (approx.) did the inspector take to fix the mechanical teacher?
(a) 2 hours
(b) 1 hour
(c) 3 hours
(d) 4 hours

Answer

Answer: (b) 1 hour


Question 8.
What did Margie hope for when the county inspector took the mechanical teacher apart?
(a) That it rains
(b) That Tommy finds the real book
(c) That the inspector will never know how to put back the mechanical teacher
(d) That she gets a long holiday

Answer

Answer: (c) That the inspector will never know how to put back the mechanical teacher


Question 9.
The County Inspector had a
(a)Blue face
(b)Brown face
(c)Red face
(d)Whiteface

Answer

Answer: (c) Red face


Question 10.
Who found the real book?
(a)Margie
(b)Mrs. Jones
(c)Tommy
(d)County Inspector

Answer

Answer: (c) Tommy


Question 11.
Did Margie have fixed hours of study?
(a) No
(b) she studied off and on
(c) Yes she had fixed time and hours daily to study except Saturday and Sunday
(d) None

Answer

Answer: (c) Yes she had fixed time and hours daily to study except Saturday and Sunday


Question 12.
Why did Margie hate school?
(a) because of machine work
(b) no fun was there
(c) no new things
(d) All

Answer

Answer: (d) All


Question 13.
The section of which subject was completely deleted from Tommy’s computer?
(a) English
(b) History
(c) Social Studies
(d) Geography

Answer

Answer: (b) History


Question 14.
In which subject was Margie failing repeatedly?
(a) Science
(b) History
(c) English
(d) Geography

Answer

Answer: (d) Geography


Question 15.
With whom is the mechanical teacher contrasted with?
(a) with other teachers
(b) with old teachers
(c) with human teachers
(d) with other robots

Answer

Answer: (c) with human teachers


Question 16.
Who went to school?
(a) Margie
(b) Tommy
(c) Teachers
(d) Margie and Tommy’s ancestors

Answer

Answer: (d) Margie and Tommy’s ancestors


Question 17.
What subjects did Margie and Tommy learn?
(a) Mathematics
(b) Science
(c) Geography
(d) All

Answer

Answer: (d) All


Question 18.
What is a telebook?
(a) an e-book
(b) an electronic book
(c) book stored in a computer
(d) all

Answer

Answer: (d) all


Question 19.
What was strange about the book for Margie?
(a) its title
(b) its pages
(c) its still words printed on page
(d) its color

Answer

Answer: (c) its still words printed on page


Question 20.
What did Tommy find?
(a) an old book with yellow crinky pages
(b) a yellow pages book
(c) a brand new book
(d) a diary

Answer

Answer: (a) an old book with yellow crinky pages


Question 21.
Who are Margie and Tommy?
(a) cousins
(b) brother sister
(c) friends
(d) neighbors

Answer

Answer: (d) neighbors


Question 22.
Which year has the story been set in?
(a) 2057
(b) 1957
(c) 2157
(d) 2257

Answer

Answer: (c) 2157


Question 23.
Who is the main character of the story?
(a) parents
(b) children
(c) Margie
(d) Tommy

Answer

Answer: (c) Margie


Question 24.
What is a Virtual Classroom?
(a) class outside classroom
(b) class in the garden
(c) class in the field
(d) where learning done is through computer software and internet

Answer

Answer: (d) where learning done is through computer software and internet


Question 25.
To which world does the story take the readers to?
(a) future world
(b) past world
(c) present World
(d) future world where computers will play a major role

Answer

Answer: (d) future world where computers will play a major role


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 9 English Beehive Chapter 1 The Fun They Had with Answers Pdf free download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to CBSE Class 9 English The Fun They Had MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Kishen

Recent Posts

How To Become A Loco Pilot In India | Types, Duties, Selection Procedure, Eligibility Criteria and Salary

How To Become A Loco Pilot In India: Have you ever dreamt of operating a train…

17 hours ago

How To Become A Machine Learning Engineer In India | Role, Skills Required, Eligibility Criteria, Job Oppurtunities, Scope and Salary

How To Become A Machine Learning Engineer In India: You must have heard about civil engineers,…

17 hours ago

How To Become A Makeup Artist In India | Skills Required, Eligibility Criteria, Salary, Industries and Steps

How to Become a Makeup Artist in India: Do you always feel like doing blush and…

18 hours ago

How To Become A Marine Biologist In India | Career Path, Skillset, Education Qualification

How To Become a Marine Biologist in India: Does Marine flora and fauna excite you? Do…

18 hours ago

How To Become A Mathematician In India | Career and Job Opportunities for Mathematicians

How to Become A Mathematician in India: India has had a long tradition of mathematics that…

19 hours ago

How To Become A Marine Engineer In India | Career Path, Eligibility Criteria and Top Colleges

How to become a Marine Engineer in India: One of the highly valued and well-paying…

19 hours ago