Categories: MCQ Questions

The Beggar Class 9 MCQ Questions with Answers PDF Download | 9th English Moments Chapter 10

We have compiled NCERT MCQ Questions for Class 9 English Moments Chapter 10 The Beggar with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 9 English with Answers were prepared according to the latest question paper pattern. Practicing these The Beggar Class 9 English MCQs Questions with Answers really effective to improve your basics and learn all the key concepts.

MCQ Questions for Class 9 English Moments Chapter 10 The Beggar with Answers

Question 1.
Who set Sergei actually on a right path?
(a) Sergei
(b) the police
(c) Lushkoff himself
(d) Olga

Answer

Answer: (d) Olga


Question 2.
Who called Lushkoff his godson?
(a) Sergei
(b) Olga
(c) both (a) and (b)
(d) none of the above

Answer

Answer: (a) Sergei


Question 3.
What did Lushkoff become later?
(a) an advocate
(b) a bus conductor
(c) a doctor
(d) a notary

Answer

Answer: (d) a notary


Question 4.
What did Sergei offer to Lushkoff ?
(a) to come on every first day of the month
(b) to come on every first day of the week
(c) to come on every Sunday
(d) none of the above

Answer

Answer: (a) to come on every first day of the month


Question 5.
Did Lushkoff really want to chop wood?
(a) yes
(b) no
(c) maybe
(d) not known

Answer

Answer: (b) no


Question 6.
What work did Sergei give to Lushkoff ?
(a) preparing notes for him
(b) chopping wood for him
(c) making money by begging for him
(d) watching his home

Answer

Answer: (b) chopping wood for him


Question 7.
Lushkoff is in the habit of
(a) stealing
(b) telling lies
(c) working hard
(d) making the excuse

Answer

Answer: (b) telling lies


Question 8.
Why was Lushkoff telling lies to the people?
(a) to seek sympathy
(b) to get alms
(c) to befool them
(d) none

Answer

Answer: (b) to get alms


Question 9.
Which incident became a turning point in Lushkoff’s life?
(a) Sergei’s offer to work
(b) Olgy’s help
(c) removal from choir group
(d) None

Answer

Answer: (a) Sergei’s offer to work


Question 10.
Why was Lushkoff not willing to work?
(a) because of poor health
(b) because of his drunkenness
(c) because he was hungry and weak
(d) all

Answer

Answer: (d) all


Question 11.
What forced Lushkoff to be a beggar?
(a) choir group
(b) his circumstances
(c) his employer
(d) none

Answer

Answer: (b) his circumstances


Question 12.
How much money Lushkiff was earning as a notary?
(a) 25 roubles a month
(b) 35 roubles a month
(c) 45 roubles a month
(d) 20 roubles a month

Answer

Answer: (b) 35 roubles a month


Question 13.
What was the name of the cook?
(a) Sergei
(b) Olga
(c) Lushkoff
(d) None

Answer

Answer: (b) Olga


Question 14.
What was the name of the beggar?
(a) Mushkoff
(b) Chekhov
(c) Lushkoff
(d) None

Answer

Answer: (c) Lushkoff


Question 15.
Who made the beggar lead a good life?
(a) Olgy the cook
(b) Sergei
(c) a music teacher
(d) none

Answer

Answer: (a) Olgy the cook


Question 16.
Who did not give alms to the beggar?
(a) Sergai
(b) People on the road
(c) Sergai’s maidservant
(d) None

Answer

Answer: (a) Sergai


Question 17.
Who is the writer of this story?
(a) Anton Chekhov
(b) Bills Cosby
(c) Anne Besant
(d) None

Answer

Answer: (a) Anton Chekhov


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 9 English Moments Chapter 10 The Beggar with Answers Pdf free download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to CBSE Class 9 English The Beggar MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Kishen

Recent Posts

Corporate Law Course Details | Duration, Eligibility, Admissions, Fee, Career Prospects

Corporate Law Courses: If you are looking to pursue a Law specialisation course that expands…

4 days ago

Essay on A Visit To A Railway Station | A Visit To A Railway Station Essay for Students and Children in English

Essay on A Visit To A Railway Station: Recently I went to the railway station…

4 days ago

NCERT Solutions for Class 11 English Hornbill Chapter 3 Discovering Tut: The Saga Continues

Class 11 English Chapter 3 NCERT Solutions Discovering Tut: The Saga Continues Free PDF Download…

4 days ago

NCERT Solutions for Class 5 Hindi Chapter 2 फसलें का त्योहार

NCERT Solutions for Class 5 Hindi Chapter 2 फसलें का त्योहार is part of NCERT…

4 days ago

Difference between Economics, Economy, Economic and Economical & Their Comparison

Difference Between Economics, Economy, Economic and Economical: In some way or the other the terms…

4 days ago

Mizoram Board Textbooks for Classes 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 | Download MBSE Books PDF

Mizoram Board Textbooks: Candidates can get complete information regarding Mizoram Board Textbooks for Classes 1…

4 days ago