Categories: MCQ Questions

The Accidental Tourist Class 9 MCQ Questions with Answers PDF Download | 9th English Moments Chapter 9

We have compiled NCERT MCQ Questions for Class 9 English Moments Chapter 9 The Accidental Tourist with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 9 English with Answers were prepared according to the latest question paper pattern. Practicing these A House is not a Home Class 9 English MCQs Questions with Answers really effective to improve your basics and learn all the key concepts.

MCQ Questions for Class 9 English Moments Chapter 9 The Accidental Tourist with Answers

Question 1.
What type of tourist was Bill?
(a) confirmed
(b) pleasant
(c) accidental
(d) risky

Answer

Answer: (c) accidental


Question 2.
What was Bill’s nature?
(a) clear minded
(b) frustrated
(c) intelligent
(d) all of the above

Answer

Answer: (b) frustrated


Question 3.
After an accident on the plane, the author’s teeth looked.
(a) green
(b) red
(c) ivory white
(d) navy blue

Answer

Answer: (d) navy blue


Question 4.
Bill Bryson mainly travelled by:
(a) aeroplane
(b) ship
(c) bus
(d) train

Answer

Answer: (a) aeroplane


Question 5.
The author was bleeding lavishly in his :
(a) arm
(b) leg
(c) finger
(d) toe

Answer

Answer: (c) finger


Question 6.
What happened to the zip on the bag?
(a) it got jammed
(b) it got free
(c) it was fine
(d) none of the above

Answer

Answer: (a) it got jammed


Question 7.
On what occasions did the author go on a big trip?
(a) Easter
(b) New Year Day
(c) Christmas
(d) His birthday

Answer

Answer: (a) Faster


Question 8.
Why was Bill’s finger bleeding?
(a) because of a cut
(b) because it was struck in the zip and was cut
(c) because he cut it with a knife
(d) none

Answer

Answer: (b) because it was struck in the zip and was cut


Question 9.
How would Bill’s dining table appear?
(a) as if earthquake had struck
(b) clean
(c) messy
(d) None

Answer

Answer: (a) as if earthquake had struck


Question 10.
What happened when Bill was trying to open the zip of a carry bag?
(a) All the things in it flew out
(b) everything scattered here and there
(c) papers and coins flipped and rolled on the floor
(d) all

Answer

Answer: (d) all


Question 11.
Why was Bill’s wife wondering at him?
(a) because of his strange behavior
(b) because of his capacity to spill the things
(c) because of unzipped bag
(d) because of his dress

Answer

Answer: (a) because of his strange behavior


Question 12.
Tell the adjective form of the word ‘speciality’ in the lesson.
(a) speciaization
(b) special
(c) specific
(d) none

Answer

Answer: (b) special


Question 13.
What did Bill forget while travelling to Australia?
(a) his wallet
(b) his pen
(c) his keys
(d) his name

Answer

Answer: (d) his name


Question 14.
What did Bill knock on the lady sitting next to him while travelling?
(a) a glass of cold drink
(b) a water bottle
(c) cup of coffee
(d) none

Answer

Answer: (a) a glass of cold drink


Question 15.
What did Bill forget in the hotel?
(a) his wallet
(b) his keys
(c) his room number
(d) none

Answer

Answer: (c) his room number


Question 16.
What kind of man is Bill Bryson?
(a) wise
(b) confused
(c) jovial
(d) none

Answer

Answer: (b) confused


Question 17.
Who is the writer of this lesson?
(a) Bill Coyte
(b) Bill Bryson
(c) Bill Cosby
(d) All

Answer

Answer: (b) Bill Bryson


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 9 English Moments Chapter 9 The Accidental Tourist with Answers Pdf free download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to CBSE Class 9 English The Accidental Tourist MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Kishen

Recent Posts

Corporate Law Course Details | Duration, Eligibility, Admissions, Fee, Career Prospects

Corporate Law Courses: If you are looking to pursue a Law specialisation course that expands…

5 days ago

Essay on A Visit To A Railway Station | A Visit To A Railway Station Essay for Students and Children in English

Essay on A Visit To A Railway Station: Recently I went to the railway station…

5 days ago

NCERT Solutions for Class 11 English Hornbill Chapter 3 Discovering Tut: The Saga Continues

Class 11 English Chapter 3 NCERT Solutions Discovering Tut: The Saga Continues Free PDF Download…

5 days ago

NCERT Solutions for Class 5 Hindi Chapter 2 फसलें का त्योहार

NCERT Solutions for Class 5 Hindi Chapter 2 फसलें का त्योहार is part of NCERT…

5 days ago

Difference between Economics, Economy, Economic and Economical & Their Comparison

Difference Between Economics, Economy, Economic and Economical: In some way or the other the terms…

5 days ago

Mizoram Board Textbooks for Classes 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 | Download MBSE Books PDF

Mizoram Board Textbooks: Candidates can get complete information regarding Mizoram Board Textbooks for Classes 1…

5 days ago